Max Carper & Marianne van der Pluijm – 14 & 15 oktober 2017

Max Carper is 26 jaar en werkt met gemengde technieken op doek en papier. Zijn stijl is figuratief en is geïnspireerd op de CoBrA beweging. Hij schildert vanuit zijn fantasie en de beelden die hij in zijn dagelijkse leven tegenkomt. “Om mij heen zie ik allemaal transparante kleuren en in die kleuren zie ik figuren voorbij komen als ik mij goed concentreer. Dit doe ik via meditatie”, aldus Max die meditatie als een deel van zijn leven ziet.

max carper exposeert bij Zaans Groen

Max is gefascineerd door de Aboriginals, “Als ik de didgeridoo (een Australische wind instrument van de Aboriginals) bespeel dan voel ik mij verbonden met de spirituele figuren en met de droomtijd”. Een andere fascinatie vormt de CoBrA beweging. De CoBrA-kunstenaars wensten in hun werk een vrije, spontane uitdrukkingswijze te bereiken, waarbij zij terug wilden keren naar de bron van het scheppen. Zij lieten zich daarbij inspireren door tekeningen en schilderijen van kinderen en geesteszieken en door het eigen handschrift als meest persoonlijke uiting. Deze fascinatie in combinatie met de dingen die hij in het dagelijkse leven ziet vormen de basis en inspiratiebron voor zijn huidige werk.

max carper exposeert bij Zaans Groen

Marianne van der Pluijm

Marianne van der Pluijm is 68 jaar geleden geboren te Boxtel en maakt lappenpoppen. “Ik was altijd van alles aan het haken tot mijn man Henk van der Pluijm vroeg of ik figuren van zijn schilderijen 3D kon haken. Zo begonnen met het haken van de poppen, maar bleken ze in stoffen mooier uit te komen. Het zijn uiteindelijk mijn eigen poppen geworden, welke geïnspireerd zijn door Henk. Ze zijn helemaal met de hand gemaakt er is zelfs geen naaimachine aan te pas gekomen”, aldus Marianne.

Max Carper exposeert samen met Marianne van der Pluijm op zaterdag 14 en zondag 15 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.

facebook-evenementen