Mea Stoeltjes

Mea Stoeltjes is geboren te Assendelft (1971) en nu woon/werkachtig in Krommenie. Ze heeft (nog) geen vast atelier, maar wel een fijne plek in haar huiskamer waar ik kan creëren.

In 1992 is Mea afgestudeerd aan de Vrije Tekenacademie te Amsterdam, waarna ze is gaan werken als print designer voor verschillende modebedrijven, waaronder Sarlini, Oilily en MPD modeaccessoires. Ze was daar verantwoordelijk voor het ontwerpen van de sjaalcollecties.

Vorig jaar heeft ze de stap gezet om zich toe te leggen op het tekenen en schilderen vanuit haar innerlijke licht. De jaren als print designer is ze altijd bezig geweest vanuit verwachting, kaders en regels. Het moeten beperkt de creatieve vrijheid. Door te ont-moeten is er ruimte voor de flow: onbevangen creëren. 

“Mijn zijn verschijnt als een helder beeld in mij. Ik voel de energie in mijn lichaam stromen. Dit beeld, deze stromende energie zijn een: het innerlijke licht. Dit voortdurend groeiende beeld inspireert de creatie.”

“Als ik ont-moet, het moeten loslaat, ik helemaal bij mijn eigen zijn ben, zet ik op papier wat er in mij leeft. Ik verzacht dan, ik ben dan volledig verbonden met mijn gevoel, het beeld vloeit vanuit een natuurlijke behoefte dit te uiten uit mijn hand en ik kom tot diepe rust.” 

“Zonder te weten wat ik ga creëren vooraf, ben ik dankbaar om de snapshot van (transparantie over) de innerlijke wereld van dat moment. Dankbaar dat dit uit vertrouwen en in volle overgave uit mij vloeit. “ 

“Ik focus wel, ik focus op het spel tussen mij en het canvas. Ik ben verbonden met mijzelf, ik ben het aan het ervaren wat ik doe en wordt intens gelukkig.” 

Ze werkt nu vooral met aquarel en acrylverf op papier en op canvas en gebruikt daarbij witte of zwarte inkt voor tekeningen op of in de schildering. Het kleurgebruik is afhankelijk van hoe ze zich op dat moment voelt, de vormen vloeien vrijwel altijd organisch.

Exposities met Mea Stoeltjes