Melany Groothuis

‘The sky is not the limit’, is een serie schilderijen van de beeldend kunstenaar Melany Groothuis. Na een oriëntatiejaar op de Rietveld academie is ze op haar 28e begonnen aan een studie architectonische vormgeving aan de Koninklijke Kunstacademie te Den Haag. Hoewel deze studie niet gericht was op schilderen heeft het haar in haar schilderijen een enorme groei gebracht.

Groothuis haar inspiratie haalt ze overal vandaan, alles wat op haar weg komt kan haar inspireren tot het maken van een werk. Een bijzonder kleurenspectrum in de lucht of een gebeurtenis. Meestal gaat het hier om een bepaald gevoel of een emotie die boven komt en welke ze in haar schilderijen of beelden verwerkt.

Haar werk is zeer uiteenlopend: van realistische tekeningen tot meer expressionistische schilderijen. Bij pentekeningen gaat het meestal om een natuurgetrouwe weergave en een boeiend lijnenspel. In de schilderijen daarentegen werkt ze meestal erg vrij en laat ruimte voor het ter plekke ontstaan van nieuwe ideeën. Het maken van een schilderij is voor Groothuis een avontuur waarin alles mogelijk is. Het uitgangspunt kan een beleving of emotie zijn uitgevoerd in een combinatie van kleuren en/of figuren.

De serie ‘The sky is not the limit’, is geïnspireerd op de lucht die net zo veranderlijk als kleurrijk is. Vooral de donkere luchten die zo verraderlijk en contrastrijk kunnen zijn, vormen een grote inspiratie bron voor deze kunstenaar.

Exposities met Melany Groothuis