Nadia Anne 14 juni 2014


Nadia Molenaar

Nadia groeide op in Zaandam. Een vrolijk kind en altijd al gek op muziek. Als klein kind werd ze zingend wakker en ging zingend slapen. Op een van haar opa gekregen orgel was zij al vroeg met muziek en teksten in de weer. Op school deed zij graag mee aan activiteiten als de Soundmixshow, kerstspel of een afscheidsconcert. Op het Blaise Pascal College in Zaandam kreeg ze pianoles bij mevrouw Corver. Dit maakte dat er meer lijn kwam in haar muziek en muziekbeleving.

Na het behalen van haar HAVO diploma wilde ze verder met muziek en zang en meldde zich aan bij het conservatorium Alkmaar voor de vooropleiding. Na een jaar vooropleiding en een jaar popsessie stapte ze over naar de opleiding Muziekdocent. ‘Lesgeven en met mensen werken vind ik nu eenmaal geweldig en als je dat kan combineren met muziek, is dat helemaal super.’

Ondertussen heeft Nadia een uitgebreid scala aan muzikale activiteiten op haar programma staan. Regelmatig treedt Nadia ook op met de Jerney Kate band. Met haar eigen band Funktional brengt Nadia bekende funknummers naast veel eigen werk.

De expositie van Marieke Winter (Zaandam, 1955) wordt gecompleteerd door muzikale optredens van Nadia Anne op zaterdag 14 juni en Jerney Kate zondag 15 juni.