Rob de Vries en zijn cursisten 5|6|OKT|2024

Rob de Vries geeft al jaren les in realistisch tekenen en schilderen aan een groep enthousiaste mensen. Rob begon in 2008 met les geven bij ‘t Kwassie in Zaandam en later in Wormerveer en nu alweer geruime tijd in het clubhuis van Waterrecreatie Vereniging Het Twiske in Oostzaan. De groep bestaat uit een vaste kern waarvan sommige al jaren de lessen bij Rob volgen. Regelmatig komen er nieuwe cursisten bij die voor langere of kortere tijd blijven.

Rob geeft voornamelijk ‘Tips & Tricks’ en staat iedereen bij met antwoorden op al hun vragen, een soort privé les in kleine groep. Er is niet één methode die het beste is en iedereen doet het op zijn eigen manier en bepaalt zijn eigen onderwerpen. Het leuke is dat mensen zichzelf uitdagen met steeds complexere onderwerpen om te tekenen of te schilderen. Zo’n twee keer per jaar zijn er gezamenlijke opdrachten waar de cursisten zelf om hebben gevraagd. Iedereen, inclusief Rob, maakt dan hetzelfde schilderij zoals een lolly en zuurstokken in een glazen vaasje, gebakjes en een 3D doos waarvan alle zijkanten plus bovenkant beschilderd worden.

De gezamenlijke opdrachten en recente werken van Rob en zijn cursisten zijn te zien op zaterdag 5 en zondag 6 oktober bij Zaansgroen – 13.00-17.00 uur – vrij entree