Rob de Vries – Zaans werk – 2 & 3 september 2017

Rob de Vries (1963) studeerde in 1984 af aan de Amsterdamse Grafische School. Daarna werkte hij als werktekenaar / DTPer en ontwerper voor diverse bureaus. In 2002 is hij als zelfstandig ontwerper gaan werken. Na ruim twintig jaar in de grafische wereld kreeg hij in 2003 de behoefte het roer om te gooien en weer te gaan tekenen en schilderen. Een periode van intensieve studie volgde: geavanceerde potloodtechnieken, een opleiding fijnschilderen en 17e eeuwse schilderstechnieken van kunstschilder Cas Waterman. Inmiddels tekent en schildert hij ruim 13 jaar portretten in opdracht en maakt hij vrij werk tussen de opdrachten door. Zijn werk hangt in Nederlandse, Deense, Noorse, Italiaanse, Belgische, Engelse, Australische en Amerikaanse particuliere collecties.

rob-de-vries-verkade-zaans-werk

“Door mijn fascinatie voor het Amerikaanse Photorealisme uit de jaren 60 en 70 was ik op zoek naar een onderwerp waar ik mij voorlopig mee bezig kon houden. Eerst heb ik typische Amerikaanse onderwerpen zoals Neon-Signs en auto’s geschilderd. Begin 2011 kreeg ik het idee voor de ‘Postcards from Amsterdam’ serie. Aparte standpunten, uitsneden en details van bekende en onbekende plekjes in mijn geboortestad. Het zijn altijd onderwerpen die mij direct aanspreken tijdens mijn wandelingen door de stad. Omdat er buiten Amsterdam ook veel mooie plekken op de wereld zijn heb ik de “Postcards” serie uitgebreid en simpelweg ‘stadsgezichten’ genoemd”, aldus Rob. Een uitbreiding hierop vormt het nieuwe Zaanse werk dat hij dit jaar maakte.

rob-de-vries-poelenburg-zaans-werk

Rob de Vries exposeert met Zaans werk samen met Erna Hogeveen op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017, van 13.00 tot 17.00 uur.
Website Rob de Vries