Simone Stawicki – Hollandse landschappen – 30 & 31 maart 2019

Simone Stawicki ziet haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Haar werk kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. De manier waarop het geschilderd is, is het hen schrift. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Een abstracte gedachte krijgt vorm, krijgt kleur.
De abstractie van de gedachte wordt nu een beeld.
Het beeld krijgt zeggingskracht door mijn hen, die vertaalt wat ik wil zeggen.
Dit is mijn taal.
Luister naar de stilte en zie wat ik zeg.

De onderwerpen die haar vooral bezighouden zijn het ‘vrouw zijn’, de stilte van het landschap, liefde en het woord. Zij filosofeert over deze thema’s en draagt dat in haar werk uit. Haar laatste werken bestaan uit gemengde technieken: gemaakt met waterpistool en pastel soms aangevuld met haar gedichten.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de kunstacademie ‘Artibus’ in Utrecht (nu genaamd HKU). Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki exposeert met haar landschappen op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 van 13.00 tot 17.00 uur.

Website Simone Stawiki