Valentin Horba Bohemen 29|30|AUG|2020

Valentin Horba is een bijzonder figuur van de Zuid-Boheemse schilderkunst. Hij is inwoner van Radomyšl in de buurt van Strakonice Tjechië. Zijn schilderijen zijn niet bedoeld om serieuze filosofische boodschappen over te brengen, maar om de stemming van de kijker te verhogen en de aandacht te vestigen op de mooie dingen om ons heen. De rust die van de werken straalt is zeldzaam vandaag de dag. De schilder benadert de naïvisten. Zuid-Boheemse landschappen met simpele huisjes zijn de meest voorkomende onderwerpen.

Valentin is zijn hele leven trouw gebleven aan zijn moeder. Van korte en lange reizen keert hij terug naar het kleine dorpje Drhovle, een paar kilometer van Písek en Strakonice. Hier richt hij zich op zijn kunst, welke terug zijn te vinden in vele privécollecties, musea en galeries.

Valentin Horba exposeert zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020 van 13.00 tot 17.00 uur – vrij entree.

De opening van de tentoonstelling wordt muzikaal ingevuld door Hailander. Hailander maakt volksmuziek, Schotse, Nederlandse en Gothic folk. Ze bestaat uit Jeroen de Groot (doedelzakken) Cees Zoomer (trom) en Cas van ´t Hoff (zang, slagwerk en doedelzak).