Valentin Horba Bohemen 29|30|AUG|2020

Valentin Horba (Radomyšl – Strakonice Tjechië) is een bijzonder persoon en is schilder van Zuid-Boheemse taferelen. Serieuze filosofische boodschappen hoeven zijn schilderijen niet over te brengen. Ze zijn bedoeld om de stemming van de kijker te verhogen en de aandacht te vestigen op de mooie dingen om ons heen. De rust die van de werken straalt is zeldzaam vandaag de dag. De schilder benadert de naïvisten. Zuid-Boheemse landschappen met simpele huisjes zijn de meest voorkomende onderwerpen. Valentin is zijn hele leven trouw gebleven aan zijn moeder. Van zijn reizen keert hij terug naar het kleine dorpje Drhovle, een paar kilometer van Písek en Strakonice. Hier richt hij zich op zijn kunst, welke terug te vinden is in privécollecties, musea en galeries.

Elk heel uur een film

Helaas kan Valentin door Corona zijn land niet verlaten. Door middel van een 11 minuten durende film kan hij toch aanwezig zijn. Elk heel uur (14.00 – 15.00 – 16.00) zal de Engels ondertitelde film vertoond worden waarin Valentin aan het werk te zien is en aan het word is. Door de beperkende COVID19 maatregelen is het verstandig om voor de film te reserveren. Tijdens de expositie is een kalender (2021) van zijn hand te koop voor de speciale prijs van €9,95.

Valentin Horba exposeert zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020 van 13.00 tot 17.00 uur – vrij entree. Muzikale opening op beide dagen door Hailander.

De opening van de tentoonstelling wordt op beide dagen muzikaal ingevuld door Hailander. Hailander maakt volksmuziek, Schotse, Nederlandse en Gothic folk. Ze bestaat uit Jeroen de Groot (doedelzakken) Cees Zoomer (trom) en Cas van´t Hoff (zang, slagwerk en doedelzak). Ze worden dit weekend ondersteund door een buikdanseres en extra trommelaar Raymond.