Wim ter Weele (de Kift) 6|7|APR|2024

De connectie tussen muziek en beeldende kunst is al heel lang een inspiratiebron voor kunstenaars. Voor Wim ter Weele (1951), drummer en artistiek leider van De Kift, was het isolement van een schilder in zijn atelier nooit aantrekkelijk. Zijn reis naar Taiwan in 1974 bleek een belangrijk moment, waarbij zijn creativiteit werd aangewakkerd. Deze ervaring leidde uiteindelijk tot zijn inschrijving aan de Akademie Beeldende Kunst in Rotterdam.

In 1982 vestigde Wim zich in de Zaanstreek, waar hij niet alleen zijn artistieke horizon verbreedde, maar ook een belangrijk bandlid werd van zowel The Ex als De Kift. Als lid van De Kift vervulde Wim de rol van drummer en kunstenaar, waarbij hij verantwoordelijk was voor albumhoezen, decorstukken, tekeningen, fotocollages en schilderijen. Zijn veelzijdige talenten kwamen tot uiting in verschillende kunstvormen, waardoor hij een blijvende invloed had op de visuele identiteit van de band.

Deze expositie belicht het vrije werk van Wim ter Weele. Het legt de nadruk op zijn recente creaties, voortgekomen uit een mooie reis naar Portugal in juli 2023 samen met Nico Danenberg. De tentoongestelde werken tonen serene landschappen in waterbestendige acryl, subtiel aangebracht op Japans rijstpapier. Hiermee neemt Wim ons mee op een visuele reis, waar de harmonie tussen natuur en beeldende kunst op unieke wijze naar voren komt.

Wim ter Weele exposeert op zaterdag 6 en zondag 7 april 2023 – Van 13.00u tot 17.00u – vrij entree.

Zaterdag 6 april intiem huiskamerconcert