Daniëlle van der Erve | fotografie

‘Sinds 2000 ben ik door water gefascineerd! Met name door het kijken er naar en van daaruit het vastleggen van de voor mij juiste abstracte afbeelding. Het spel van kleur, vorm en beweging creëert steeds weer een nieuwe transparante werkelijkheid wat blijft boeien. Het blijft een uitdaging om de voor mij juiste abstracte afbeelding te vinden. En om te laten zien dat het leven mooi is van zichzelf. De afbeeldingen zijn onbewerkt.

In Amsterdam ontstond deze passie doordat ik merkte dat ‘hetzelfde’ water steeds een andere kleur had afhankelijk van de zon of het licht en tijdstip op de dag. De wind, beweging speelt daar ook een rol in. Sinds 19 jaar woon ik in de Zaanstreek aan een sloot en vlakbij de Zaan. Door zo dicht bij water te zijn kon ik verder gaan kijken dan eerst, hierdoor heeft mijn passie zich verdiept & ontwikkeld.

54 waterfoto’s reizen permanent mee met Nieuw Amsterdam, schip van de Holland Amerika Lijn. Naast vele exposities had ik in 2010 een beeldcolumn bij het NHD editie Zaanstreek en sinds 2019 bij De Orkaan, online nieuwssite. Verschillende waterfoto’s zijn vergeleken met schilderwerk van Claude Monet en te zien geweest in Monetatelier in Zaandam tijdens de 150 jarige viering van zijn bezoek destijds aan Zaandam.

Exposities met Daniëlle van der Erve