Daniëlle van der Erve – Atelierroute – 14 & 15 april 2018

Stichting Tengel organiseert dit jaar voor de 24e keer de atelierroute Zaanstreek/Wormerland. Kunstenaars openen hun deuren voor publiek in het zuidelijk deel van de Zaanstreek op 14 en 15 april. Het thema van de atelierroute is Cultuur erfgoed, ter aansluiting bij ‘2018 Europees jaar van het Cultureel Erfgoed’. Onderdeel van deze route is een foto-expositie van Daniëlle van der Erve bij Zaansgroen in Zaandam.

Van der Erve is autodidact en gefascineerd door water. Het spel van kleur, vorm en beweging zet aan tot het creëren van een steeds weer nieuwe werkelijkheid. Deze houdt door de vluchtigheid van de materie onmiddellijk weer op te bestaan. Dat maakt water interessant en uitdagend om op de juiste momenten unieke beelden vast te leggen. “De afbeeldingen van water die ik dit jaar toon hebben een link met de Zaanse & Amsterdamse cultuur. Een Houten huis, een pakhuis en fabriek, musea en bekende culturele plekken zijn via water gespiegeld”, aldus een geinspireerde Daniëlle. De foto die hierboven wordt getoond is van het toerisme op de Zaanse Schans.

Het indirect weergeven van het leven is uitgangspunt bij het maken van deze foto’s. Iedere afbeelding vertelt een klein verhaal van een bepaalde plek uit de samenleving. Niets is wat het lijkt, maar is het wel. Drijfveer bij dit alles is om te laten zien dat ‘het gewone’ verrassend en mooi kan zijn, met de wens om de toeschouwer hier even bij stil te laten staan. De foto’s zijn puur natuur, onbewerkt en prachtig afgedrukt op mooie materialen. Water is veelzijdig en heeft een grote plek in het (gewone) leven.

Daniëlle van der Erve exposeert foto’s tijdens de Tengel atelierroute van Zaanstad-zuid samen met Josien Geerdink op zaterdag 14 & zondag 15 april 2018 – 11.00 tot 17.00 uur – vrij entree.