Saense School voor Beeldende Kunst – 7 & 8 april

Marijke Habernickel-Jacobs is een ontwikkelaar en heeft ‘de Saense School voor Beeldende Kunst‘ opgericht. Met haar didactische achtergrond heeft ze een eigen leergang ontwikkeld: ‘De 5 beeldelementen in beeld’. “Met deze school wil ik een brug slaan tussen amateur en professional.” Elk jaar presenteren de leerlingen hun werken op een tentoonstelling, welke ook in boekvorm uitgegeven wordt.

Op 7 & 8 april presenteren Marijke Mol-Lous en Marijke Habernickel-Jacobs hand-palm-kunst in Zaansgroen. Naast de expositie wordt ook een demonstratie gegeven van deze techniek. Het geheel staat in het teken van Moederdag. Het idee voor handpalm kunst ontstond bij Russel Powell die zei: “Waarom moet ik sjouwen met dragers als mijn beste drager mijn handpalm is?” Marijke & Marijke laten zien wat hun interpretatie van handpalm kunst is. Kinderen kunnen zelf een moederdag-handpalmkunstwerkje maken. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Geniet dan van de schilderijen in onderwatertechniek over het prille begin van ‘Moeder en kind’. Ook tonen ze beeldjes, glasfusing en schilderijtjes op hout.

  

Marijke Habernickel had de vurige wens om naar de Academie voor beeldende kunst te gaan. Helaas stierf haar vader toen ze 17 jaar was en bleef haar moeder achter met 5 kinderen. Er was geen geld om naar de academie te gaan. Na een intensief en rijk arbeidsverleden moest ze om gezondheidsredenen eerder stoppen. “Doe in het leven wat bij je hoort, wat je gelukkig maakt. Jij weet best wat je wilt”, was het credo van haar vader. “Toen schoot me te binnen: Ik wil naar de Academie voor Beeldende Kunst! Dus ik schreef me in”, aldus Marijke. “Wat was ik teleurgesteld. Ik miste dat men mij in contact bracht met kennis van de materialen en technieken. Kennis hebben van de materialen en technieken geeft je een ongekende vrijheid om te experimenteren en je artistieke talent te ontwikkelen.” Dit was voor Marijke de aanleiding om ‘de Saense School voor Beeldende Kunst‘ op te richten.

Marijke Mol-Lous en Marijke Habernickel exposeren met de hand-palm techniek op zaterdag 7 & zondag 8 april 2018 – 13.00-17.00 uur

In het najaar tonen Thelma den Adel, Lida de Rooij en Marijke Habernickel abstacte en figuratieve werken met Cobraverf bij Zaansgroen. In de pen zit ook nog een geïllustreerd stripboek van Rick Fluri en Marijke Habernickel. Voor meer informatie over Atelier Marijke en het complete programma van ‘De Saense School voor Beeldende Kunst’ kunt u kijken op: ateliermarijke.nl