Josien Geerdink – Atelierroute – 14 & 15 april 2018

 

Josien Geerdink wil tijdens dit weekeind in Zaansgroen een inkijk geven in de kronkelwegen van de ongrijpbare inspiratie. “Ik ben heel visueel ingesteld en mijn ervaringen heb ik vooral in beelden opgeslagen. Het is voor mij een chaotische cocktail waar zich langzaam een vorm uit kristalliseert, in glas. Lekker vaag, maar daarom ben ik ook geen schrijver maar een beeldend kunstenaar”, aldus Josien.

josien geerdink atelierroute zaanstad tengel

Dan blijkt het pad daar niet te hoeven stoppen. Een kunstwerk kan de toeschouwer raken, wat eigenlijk de essentie is. Van de kleinste associatie tot zelfs nieuwe, andere, kunstuitingen. “Ik was diep geraakt door het gedicht van mijn goede vriendin Alie Plug. Zij schreef dit naar aanleiding van de vorige atelierdagen. Ik wist niet dat ze zo prachtig kon schrijven. Iets wat ik voor mijzelf had gemaakt kon een ander weer inspireren, terwijl ik helemaal geen gedichten lezer ben”, zegt ze met een glimlach. “We hebben het even laten rijpen en zijn nu een wisselwerk aangegaan. Tijdens deze expositie zijn de  gedichten van Alie in combinatie met mijn glaswerk te bewonderen”. Josien nodigt iedereen uit om de eigen associatie de vrije loop te laten. Op pad!

Josien Geerdink exposeert haar glas tijdens de Atelierroute 2018 samen met Daniëlle van der Erve. Zaterdag 14 & zondag 15 april van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Collectors item

Speciaal voor deze atelierdagen biedt Josien kunst-objecten in een oplage van 24 voor 24 euro aan. Eigenlijk een bijna onmogelijke opdracht voor glaskunst maar ze wil alle glasliefhebbers toch in de gelegenheid stellen om een glasobject van haar te kunnen verwerven. En dus gaat de glasoven aan om in 6 fases 24 Loligo (pijlinktvis) kommen te stoken. In de pâte de verre techniek dus voor ieder kommetje wordt het glas met de hand in de mal gezet. Dit resulteert in kleurvariaties. Ook krijgt ieder kommetje een eigen oplagenummer in de bodem. Ben je dol op glas? Dan kun je een kommetje INKT (met speciaal nummer) reserveren bij Josien door een mail te sturen naar loligo-glas@outlook.com. Het is dan tijdens de atelierdagen 14 en 15 april af te halen bij Galerie Zaansgroen. Of kies in de galerie jouw INKT kommetje.