Harm Noordhoorn | typografiek

Grafisch kunstenaar Harm Noordhoorn creëert met oorspronkelijke grafische technieken en materialen een expressie van nu. Hij noemt zijn werk ‘Typografiek’: een combinatie van typografie (tekstvormgeving) en grafiek (kunst op basis van druktechnieken).

In zijn werk hanteert Harm vaak de kleurstelling van de klassieke avant-garde (zwart, rood en wit). Zo trekt hij een lijn van de vernieuwende kunststromingen van honderd jaar geleden – Dada, het Constructivisme, De Stijl en De Ploeg – naar het heden.

In de ‘druksels’ van Harm zit regelmatig een knipoog. Die geestigheid maakt ze luchtig en toegankelijk. Zijn kunstwerken worden altijd in zeer kleine oplage van rond de tien exemplaren vervaardigd.  Harms ambachtelijke instrumentarium bestaat uit een verzameling klassieke drukpersen en vele materialen zoals houten biljetletters, ornamenten, sjablonen en letterkasten met loden letters. Hij beschikt over een eigen grafisch atelier  –  waar hij ook educatieve projecten verzorgt –  en een galerie, waar hij exposities organiseert van voornamelijk grafische kunst.
www.sopit.nl

Exposities met Harm Noordhoorn