Michel van Noort – 25 & 26 maart 2017

Michel werd geboren op 11 april 1961. Hij is bioloog en heeft in Colombia (Zuid-Amerika) gewoond en gewerkt. Hij werkt als docent biologie op het Clusius College te Castricum.

Ijsvogel - Michel van Noort - expositie - Zaansgroen

De liefde voor dieren heeft hem gebracht tot het afbeelden van wilde dieren in potlood en met olieverf. Door veel te kijken, werk van andere schilders, bekend en onbekend, te bekijken en technieken te bestuderen, heeft Michel zich tot autodidact schilder ontwikkeld. Zijn kennis van anatomie en natuurlijke omgeving komen hem hierbij natuurlijk goed van pas. Michel beschouwt zijn autodidactisch vermogen als een talent gegeven door God waar hij zorgvuldig mee omgaat. Pas wanneer er het gevoel is dat het dier je aankijkt en beweegt, is het werk af! De olifant is het dier dat veelvuldig in zijn werk voorkomt. Maar Michel schildert en tekent ook graag vogels en andere dieren.

In-the-light-of-dust - Michel van Noort - expositie - Zaansgroen

Naast vrij werk, werkt Michel ook in opdracht, voor bijvoorbeeld het schilderen van huisdieren. Hij heeft eerder geëxposeerd in Nederland, Engeland en Colombia. Michel van Noort exposeert samen met Evelyn van Tilborg op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2017 van 13.00 tot 17.00 uur.