Simone Ronchetti | fotografie

Simone Ronchetti fotografeert sinds 2008. Lange tijd maakte zij deel uit van Zesfotografen en in 2016 vulde zij in haar eentje Zaans Groen met de expositie ‘Simones Parijs’. Simone maakt graag foto’s van alledaagse details. Fotograferen is kijken, de camera is een middel. “Bij mij is het altijd een momentopname en niet in scène gezet. Ik hou van kleuren en structuur, dat vind je terug in mijn foto’s.”

Simone Ronchetti bezoekt Parijs geregeld. “Bij mijn dwalingen door de stad, wijken en parken word ik continu geïnspireerd. De stad is in beweging in alle seizoenen van het jaar en op elk uur van de dag. ‘Simones Parijs’ laat zien hoe ik Parijs zie: De levendigheid en de drukte versus verstilde details”, aldus Simone. Ze maakt niet alleen foto’s maar slaat wat ze ziet ook op in haar geheugen. Ze is betrokken bij haar eigen stad en gebruikt hierbij haar Parijse ervaringen.

De basis van de fotografie is gebruik maken van het licht. Licht is bepalend in een omgeving die op het eerste oog nauwelijks bijzonder is. Door het licht en de lichtinval worden deze alledaagse dingen bijzonder. Het licht doet iets met kleuren en vormen en maakt iets simpels ineens fotogeniek. Het thema van Simones foto’s is vaak een onderwerp in het licht en de schaduw.

Exposities met Simone Ronchetti