Sylvia Waterloo | collages

Sylvia Waterloo (Aruba) is in 2014 afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem. Veel werken hebben te maken met haar achtergrond; de Caribische eilanden.  Haar kunst vertelt meestal een verhaal, ze verbeeld dingen uit het leven die haar raken. De woorden macht, machteloosheid, onderdrukking, opstand, zie je er in terug.

“Ik gebruik materialen die recht doen aan het onderwerp. De ene keer is dat olieverf en de andere keer is dat houtskool. De meeste werken ontstaan echter vanuit een combinatie van materialen. De drager kan van alles zijn: papier, karton, hout.  De Isla olieraffinaderij op Curacao en de ernaast gelegen joodse begraafplaats hebben in 2015 grote indruk op mij gemaakt”, aldus Sylvia. 

Sylvia maakt voornamelijk schilderijen. De tegenstelling tussen leven en dood, de welvaart en de vervuiling, het ritme van de graven en de vorm van de raffinaderijpijpen en opslagvaten hebben geleid tot een serie van 7 houtskooltekeningen. Haar laatste serie gaat over de orkanen, die in september 2017 over de eilanden raasden.

Exposities met Sylvia Waterloo