Valentin Horba (Tjch) 27|28|29|MEI|2023 – pinksteren

Valentin zijn schilderijen zijn niet bedoeld om serieuze filosofische boodschappen over te brengen, maar om de stemming van de kijker te verhogen en de aandacht te vestigen op de mooie dingen om ons heen. De rust die van de werken straalt is vandaag de dag zeldzaam. De schilder benadert de naïvisten. Valentin maakte voor de expositie schilderijen van Zaanse taferelen. Op zijn Horba’s: in zachte kleuren, met een vleugje humor. Hij schildert vrijwel nooit personen. Tijdens dit pinksterweekend is de Tsjech zelf aanwezig. De expositie wordt muzikaal omlijst door optredens van Hailander verspreid over de dagen.

Valentin Horba

Valentin Horba is een bijzonder figuur van de Zuid-Boheemse schilderkunst. Een inwoner van Radomyšl in de buurt van Strakonice Tjechië. Zijn schilderijen zijn niet bedoeld om serieuze filosofische boodschappen over >>> Lees meer <<<

Valentin Horba exposeert met Zaanse taferelen in eigen stijl bij Zaansgroen op zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei 2023. Van 13.00 tot 17.00u – vrij entree.