Landelijk atelierweekend 16|17|NOV|2019

Charlie Kater is geschoold aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Zijn abstracte werk ligt in de lijn van stromingen als het constructivisme en de minimal art. Hij voelt zich verwant met Jan Schoonhoven en de beeldhouwers als Ad Dekkers en Carel Visser. Kater deelt hun motto Less is more. Kater woont en werkt in Hilversum. Sinds een jaar is hij werkzaam in Zaandam. Een aantal recente werken die getoond zullen worden in Zaansgroen zijn geïnspireerd door de Zaanse architectuur.

Sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw is Jan de Ruijter (1954, Leidschendam) gefascineerd geraakt door de lino- en later houtsneden. Zijn inspiratie komt vooral uit de natuur. Landschappen en vogels, kraaien, raven en roeken, zijn terugkerende thema’s in zijn werk. Jan zijn houtsneden zijn vaak geïdealiseerde plekken. Zomerse landschappen of winterse bossen. Plekken waar je naar kunt verlangen.

jan de ruijter Leidschendam houtsnedes

Gert Engels zijn sieraden waren in de Zaanstreek maar ook in New York en Tokyo te zien. De in 2017 overleden Engels is afgestudeerd aan de Rietveld academie en was sinds 1990 professioneel kunstenaar. Dit weekend is een deel van zijn sieraden te zien en te koop. Een unieke mogelijkheid om nog zo’n prachtig sieraad te bemachtigen.

De expositie met objecten van Charlie Kater, houtsneden van Jan de Ruijter en sieraden van Gert Engels vindt plaats op zaterdag 16 & zondag 17 november van 13 tot 17.00 uur

Deelnemende kunstenaars