Ariane James | fotografie

Ariane is artistiek directeur van de opleiding Toegepaste fotografie van de Fotoacademie. Zij startte haar werk als docent en manager bij Fotogram en richtte daarna de Fotoschool op. Voor dit leertraject maakte zij het curriculum en het lesmateriaal. De Fotoschool maakt nu als studierichting Toegepaste Fotografie als praktisch gerichte beroepsopleiding onderdeel uit van het lesaanbod van de Fotoacademie te Amsterdam. Behalve als artistiek manager werkt Ariane ook veel als docent. Ook geeft zij regelmatig lezingen over allerlei verschillende onderwerpen.

Ariane begon haar werkzame leven als celliste. Zij behaalde op het conservatorium in Rotterdam haar docenten- en solo diploma en een aantekening kamermuziek op het koninklijk conservatorium in Den Haag. Met het Icarus Ensemble maakte zij tournees door o.a. Japan, Zweden en de VS. Het Icarus Ensemble won met hun cd een Diapason d’Or.

Hoewel zij in het begin haar werk als fotograaf met een loopbaan als musicus combineerde werd een carrière in de fotografie haar keuze.

Exposities met Ariane James